Ayşe Ünlüce: "Eskişehir'i buna mahkum bırakmayalım"

ESKİ Genel Kurul toplantısında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'den açıklamalar...

SİYASET 29.05.2024, 20:00 29.05.2024, 20:06
Ayşe Ünlüce: "Eskişehir'i buna mahkum bırakmayalım"

ESKİ Genel Kurul toplantısı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda Ayşe Ünlüce, ESKİ ve DSİ arasında Çifteler Sakarıbaşı'ndan kent merkezine içme ve kullanma suyu getirilmesine ilişkin protokolle ilgili de konuştu. 

Protokol sonrası planlama ve çalışmaların yavaş ilerlemesinden yakınan Ayşe Ünlüce, Eskişehir'in en önemli sorunlarından birinin su olduğunu ve projeyi bir an önce hayata geçirmek istediklerini söyledi. 

"Eskişehir'i sadece Porsuk suyuna mahkum bırakmayalım"

Ayşe Ünlüce, "Eskişehir’in en önemli 10 sorununu sırala derseniz, bunlardan biri de çeşmelerden akan sudur. Eskişehir’in talihsizliği Porsuk Barajı’ndan gelen suya mahkum olması. Ne yazık ki başka bir kaynağımız yok. Diğer büyükşehirlere baktığımızda birçoğunda baraj suları yanında kaynak suyu da var. Porsuk kenarından geçerken suyun durumunu görüyorsunuzdur. Böyle bir suyu biz arıtarak bu şehirde yaşayan her haneye  ulaşırıyoruz. O suyu ulaştırırken pek çok tahlil ve değerlendirmeden geçiyoruz. Çok şükür bugüne kadar suyla ilgili bir sıkıntı yaşamadık. Ama Eskişehir’i buna mahkum bırakmayalım" dedi. 

"DSİ ile protokol imzalandı, ancak yavaşlatıldı... Bu şehirdeki herkese söylüyorum, lütfen bunun hızlanması için elimizden geleni yapalım"


Ayşe Ünlüce, "Burada alınan yetkiyle Devlet Su İşleri ile imzalanmış bir protokol var. Ama bu protokol yavaş gidiyor. İyi niyetli konuşmalar güzel, ama ne yazık ki bu protokol yavaşlatıldı, yavaş gidiyor. Bu mecliste bulunan ve bu şehirde yaşayan herkese söylüyorum.  Lütfen bu protokolün hızlanması için elimizden geleni yapalım. Hızlandıralım ve hem daha kaliteli bir su  Eskişehir’e gelsin, hem de maliyetleri düşürelim. Hep beraber bu konuda mücadele edelim" diye konuştu. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@