Serhat Hamamcı milyonlarca liralık hibeyle İnönü'ye döndü

İnönü Belediye Başkanı Serhat Hamamcı, Ankara'da önemli ziyaretlerde bulundu. Hamamcı, ziyaretleri sonrasında İnönü için müjdeli haberler açıkladı. 

SİYASET 11.10.2024, 14:02 11.10.2024, 14:31
Serhat Hamamcı milyonlarca liralık hibeyle İnönü'ye döndü

Eskişehir İnönü Belediye Başkanı Serhat Hamamcı, Ankara'da süren ziyaretleri ve önemli temasları kapsamında Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı ve Anayasa Komisyonu Başkanvekili Milletvekili Murat Alparslan'ı da ziyaret etti. Ziyaretlerde İnönü'de devam eden ve yapılacak projeler görüşüldü, istişare edildi. 

Serhat Hamamcı'nın 3 gün süren yoğun Ankara ziyaretleri sonrasında İnönü Belediyesi'nden yapılan açıklamada, yapılan görüşmelerde İnönü ilçesindeki projeler ve çalışmalar için milyonlarca liralık destek sağlandığı belirtildi. 

İnönü'ye toplam 25 milyon liralık hibe destek geliyor

Görüşmeler sonrasında Serhat Hamamcı'nın İnönü’deki Şeyh Kuddusi Camii restorasyonuna 15 milyon TL, parke taşı için 4 milyon TL, Arasöz için 3.5 milyon TL, düğün salonu için 2 milyon TL, çöp konteynırları için de 500 bin TL hibe destek alınmasını sağladığı açıklandı. 

Kapalı Devre Sulama Sistemi 2025 yılı Stratejik Plana dahil ediliyor

Ayrıca İnönü’de uzun süredir beklenen Kapalı Devre Sulama Sistemi'nin, Serhat Hamamcı'nın girişimleri sonucunda 2025 yılı Cumhurbaşkanlığı Stratejik Plan ve Bütçe Komisyonu’na teklif edileceği açıklandı. Bu sistemin devreye girmesiyle tarım arazilerindeki su kayıpları önemli ölçüde azaltılacak ve enerji tasarrufu sağlanacak.

Düğün Salonu Projesi için 2 milyon TL destek

İlçede önemli bir ihtiyaç olan Düğün Salonu projesi için müjdeli haber geldi. Serhat Hamamcı, proje ve yer çalışmalarının tamamlandığını belirterek, bu proje için 2 milyon TL’lik bir ödenek alındığını açıkladı.

Şeyh Kuddusi Camii ve Haziresi restorasyonu için 15 Milyon TL

Tarihi mirasların korunmasına büyük önem veren Hamamcı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin ardından, Şeyh Kuddusi Cami ve Haziresi’nin restorasyonu için 15 milyon TL’lik bir ödeneğin ayrıldığını duyurdu. Restorasyon çalışmaları tamamlandığında, 900 yılı aşkın tarihe sahip bu yapının estetik bir görünüme kavuşması hedefleniyor.

Parke Taşı çalışmalarına 4 Milyon TL destek

İlçede yapılan kilitli parke taşı çalışmaları da hız kesmeden devam edecek. Başkan Hamamcı, yeni sokakların parke taşlarıyla döşenmesi için 4 milyon TL’lik destek alındığını açıkladı.

Araç filosuna yeni arazöz katılıyor

İlçede hizmetlerin aksamadan yürütülmesi amacıyla, belediyenin araç filosuna yeni bir arazöz katılacak. Bu proje için de 3,5 milyon TL’lik bir destek sağlandığı belirtildi.

Çöp konteynerleri yenileniyor

İlçede eskiyen çöp konteynerlerinin yenilenmesi için de 500 bin TL’lik hibe desteği alındı. Başkan Hamamcı, halkın talep ettiği konteyner ihtiyaçlarının karşılanacağını belirtti.

Serhat Hamamcı'dan teşekkür

Serhat Hamamcı, İnönü'ye destek ve katkılarından dolayı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a, İller Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Selim Yağcı'ya, Eskişehir Milletvekilleri Fatih Dönmez, Prof. Dr. Ayşen Gürcan ve Nebi Hatipoğlu'na, AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak'a teşekkür ettiklerini belirtti. 

Serhat Hamamcı, "İnönü’müzün her köşesine yatırımlarımıza ve çalışmalarımıza durmadan canla ve başla gece gündüz devam edeceğiz" dedi. 

Yorumlar (1)
Fatma karataş 5 gün önce
Allah yolunu açık etsinbaşkanım başarılar dilerim

Gelişmelerden Haberdar Olun

@