Kütahya'da 900 bin liralık dolandırıcılık! 19 yaşındaki bir genç, evli çifti nasıl kandırdı?

Kütahya'da ibretlik dolandırıcılık olayı! 19 yaşındaki bir genç, evli bir çifti hangi yalanlarla kandırıp yaklaşık 900 bin lira değerindeki ziynet eşyalarını ve paralarını kendi elleriyle teslim etmeye ikna etti? İnanamayacaksınız...

YARGI 11.09.2024, 19:52 11.09.2024, 20:04
Kütahya'da 900 bin liralık dolandırıcılık! 19 yaşındaki bir genç, evli çifti nasıl kandırdı?

Kütahya'da yaşanan dolandırıcılık olayında, bir çift yaklaşık 900 bin lira değerindeki ziynet eşyalarının dolandırıldığı iddiasıyla polise başvurdu. Yapılan araştırmada 19 yaşındaki bir şüpheli yakalandı, ancak ziynet eşyalarını alan diğer şüphelinin halen arandığı belirtildi... 

"Suça karışmışsınız, whatsapp mesajlarınız elimizde" demiş

İddialara göre inanılmaz olay şöyle gelişti... Telefonla evli bir çifte ulaşan ve kendisini polis olarak tanıtan zanlı, onların suça karıştıklarına ilişkin whatsapp mesajlarının ellerinde olduğu yalanını söyledi.

Ziynet eşyalarını ve paraları üzerindeki parmak izleri silinmesin diye buzdolabına koymalarını istemiş

Bu kişilerin evindeki ziynet eşyası ve paraların incelemek için alacaklarını ifade eden şüpheli, bunları "üzerlerindeki parmak izlerinin silinmemesi için" buzdolabının derin dondurucu bölümüne koymalarını istedi.

Başka numaralardan da arayarak hikayeyi büyütmüş...

Şüpheli, sonraki süreçte başka numaralardan da arayarak yönlendirmelerde bulundu.

Ziynet eşyaları ve paraları eve gelen kişiye kendi elleriyle vermişler

Evli çift, zanlının yönlendirmesiyle buzdolabına koydukları ziynet eşyası ve paraları, evlerine gelen ve polis olduğunu söyleyen başka birisine teslim etti.

Durumu anlayınca polise koştular

Bir süre sonra dolandırıldıklarını anlayan çift, yaklaşık 900 bin lira zarara uğradıklarını iddia ederek polise şikayetçi oldu.

Polis teknik takiple telefondaki şüpheliyi Şanlıurfa'da yakaladı... 19 yaşındaki bir genç çıktı

Polisin teknik takibi sonucu şüphelilerden birinin, Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde yaşayan İ.Ç. (19) olduğu belirlendi.

Çifti telefonla arayarak yönlendirdiği tespit edilen İ.Ç, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Ziynet eşyaları ve paralarla kaçan şüpheli ise halen aranıyor

Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığınca Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifadesi alınan şüpheli, hakimlikçe tutuklandı.

Polis, çiftin evine gelerek ziynet eşyası ve paraları alan kişinin de yakalanması için başlattığı çalışmayı sürdürüyor.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@