Eskişehir'de Çekirdek'li Mini Festival

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Urban.koop ile Puruli Kültür Sanat Derneği'nin ortaklığı ile yürüttüğü “Çekirdek Eskişehir” projesinin kapsamında Eskişehir'de 3 günlük mini festival ve oturumlar düzenlendi.

SANAT 10.07.2024, 14:01 10.07.2024, 14:09
Eskişehir'de Çekirdek'li Mini Festival

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Urban.koop iştiraki ile Puruli Kültür Sanat Derneği'nin ortaklığı ile yürüttüğü “Çekirdek Eskişehir” projesinin paydaşları 3 gün boyunca Eskişehir'deki saha çalışmasında bir araya gelerek oturumlar ve Mini Festival düzenledi. 

Projeyle Kent Park'taki yer kültür-sanat mekanına dönüştürülecek 

İKSV tarafından, Avrupa Birliği desteğiyle gerçekleştirilen Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı kapsamında desteklenen “Çekirdek Eskişehir” projesinin uygulaması devam ediyor. Proje boyunca Eskişehir'de Kentpark içinde bulunan belediyeye ait bir mülkün disiplinlerarası, erişilebilir ve çok fonksiyonlu bir kültür sanat mekanına dönüşümü için gerekli tasarım planı ortaya çıkarılacak.     

Etkinlikler ve atölye çalışmaları yapıldı

Eskişehirli paydaşlar ve proje ekibi programın ilk gününde Mini Festival kapsamında Kentpark’taki proje mekanında bir araya geldi. Mini Festival süresince çeşitli atölye çalışmaları, performanslar ve etkinlikler düzenleyen katılımcılar proje mekanını deneyimleme fırsatı bularak mekanın sunduğu fırsatları ve kısıtlılıkları yakından gözlemlediler. 

Toplantının ikinci gününde Hırvatistan ve İtalya’daki mekanlar örneklendirilerek sunumlar yapıldı. Gazhane Çevre Gönüllüleri, Postane, Kültürhane, Tasarım Atölyesi Kadıköy ve Nilüfer Belediyesi’nden panelistler, temsilcisi oldukları kültür sanat mekanlarına ilişkin deneyimlerini paylaştılar. 
Çalışmanın son gününde ise aynı katılımcılar ile Haller Gençlik Merkezi’nde bir araya gelindi. Katılımcılar yönetişim modelleri ve finansal sürdürülebilirlik üzerine oturumlar düzenlendi. Çekirdek Eskişehir’in mekan tasarımı, kültür-sanat programı ve yönetişim modeli olmak üzere 3 bileşeni üzerine tartışmalar yapıldı. Proje ekibi tarafından raporlanan bu tartışmalar, önümüzdeki günlerde tüm katılımcılar ile paylaşılacak.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@