Prag'taki festivalde ERBALDER rüzgârı 

ERBALDER Balkanika Halk Oyunları Topluluğu ve Rumeli Ezgileri Koro Topluluğu ile Prag'ta düzenlenen uluslararası festivale katıldı. Rumeli türküleri ve halk dansları festivalde büyük ilgi gördü. 

SANAT 30.07.2024, 18:42 30.07.2024, 18:48
Prag'taki festivalde ERBALDER rüzgârı 

ERBALDER Balkanika Halk Oyunları Topluluğu ve Rumeli Ezgileri Koro Topluluğu ile Prag'ta düzenlenen Official Invitation International Folk Dance nad Music Festival "Dancing in Prague" festivaline katıldı, Türkiye'yi ve Eskişehir'i temsil etti. 

ERBALDER Başkanı Neziha Bilen, Festivalde büyük bir onurla ve gururla bayrağımızı, ülkemizi, şehrimizi ve derneğimizi temsil ettik. Avrupa’nın göbeğinde, Prag’ın merkezinde yankılanan ve herkesi coşturan Rumeli Türküleri ve neşe dolu Balkan dansları ile festival programına güzel bir renk katarak, izleyenlerin hafızalarında uzun süre silinmeyecek olan izler bıraktık" dedi. 

Neziha Bilen, "Büyük bir hayranlıkla ve merakla dolaştığımız Prag sokaklarında birlik ve beraberlik ruhu içinde aramızdaki dayanışmanın güçlendirilmesini sağladık,  unutulmaz anılar biriktirdik. Eskişehir Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği’nin misiyonunun ve vizyonunun önemini vurgulayarak, sergilemiş olduğumuz harika performansla ülkeler arası kültürel diyalogun gelişmesinde vermiş olduğumuz katkıyı bir kez daha ifade etmiş olduk.Canla başla çalışan, temsilimizin en mükemmel bir şekilde yapılması için inanılmaz özveri ve gayretle hazırlanan ve büyük başarı sergileyen güzel yürekli, fedakar ekip arkadaşlarıma gönül dolusu sevgi, saygı ve şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@