Ayşe Ünlüce: Eskişehir'de sayıları 80 bin... Üzerimize düşeni yapacağız

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'den sokak hayvanları sorunu ile ilgili açıklama...

SİYASET 21.07.2024, 23:19 21.07.2024, 23:23
Ayşe Ünlüce: Eskişehir'de sayıları 80 bin... Üzerimize düşeni yapacağız

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'den sokak hayvanları sorunu ile ilgili sosyal medyadan bir açıklama yaptı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sorunu inkar ederek de slogan atarak da çözemeyiz"

"Sokak hayvanları sorunu sadece insanların değil, hayvanların refahını da etkileyen önemli bir konu. Bunu, iki köpek besleyen bir hayvan sever olarak söylüyorum. Sorunu inkar ederek de slogan atarak da çözemeyiz. Fakat bu sorunun çözümü, kesinlikle söz konusu yasa tasarısında olduğu gibi uyutma değildir. Burada merkezi yönetime, yerel yönetime ve elbette vatandaşlarımıza da düşen sorumluluklar var."

"Sadece Eskişehir'de 80 bin sokak hayvanı yaşıyor... Ülke çapında kısırlaştırma seferberliği ilan edilmeli"

"1) Sadece şehrimizde 80 bin sokak hayvanı yaşıyor. Ülke çapında kısırlaştırma seferberliği ilan edilmeli. Bakanlık, yerel yönetimler, ilgili meslek odaları ve STK’lar iş birliği ile çalışmalı ve ciddi bir bütçe ayrılmalı. Sorun tek bir kurumun sorumluluğuna bırakılmayacak kadar büyük."

"2) “Kısırlaştır yerine bırak” formülüne ilaveten doğal yaşam parklarının açılması da önemli. Çünkü barınakların kapasitesi yeni yapılacak olan dahil konuşulan rakamların çok altında. İlgili bakanlıklar bu konuda teşvik edici olmalı ve yerel yönetimlere yer tahsisi yaparak işbirliği sağlamalı."

"3) Yasa dışı hayvan satışı büyük bir sorun. Devlet bu sorunu ciddiye almalı, denetimlerini sıklaştırmalı, gerçekten caydırıcı cezalar uygulamalı. Vatandaşlarımız bu ticaretin bir parçası olmamaya dikkat etmeli."

"Hayvan barınağı ve rehabilitasyon merkezi için çalışmalara başlamıştık... Üzerimize düşen her şeyi yapacağız"

"Sevgili hemşehrilerim, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak hayvan barınağı ve rehabilitasyon merkezi kurmak üzere çalışmalara daha önce başladık. Yakın zamanda ihalesine çıkacak ve yapım işini hızla tamamlayacağız. Konunun tüm taraflarının iş birliğiyle “öldürme” haricinde bir çözümde uzlaşmalıyız. Bu sorunu çözmek için biz üzerimize düşen her şeyi yapacağız. Konunun tüm taraflarından da aynı özveriyi bekliyoruz."

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@