CHP'li Berke Akyel'den Hasan Hüseyin Köksal'a tepki

CHP'li Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi Berke Akyel, Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal'ın kırtasiye masrafları ve eğitimle ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Akyel, "Sağlık sektöründeki kronik sorunlar ne olacak? Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı'nın görevi eğitim ve ekonomi konularında açıklama yapmak değil. Sizi asıl sağlık çalışanlarının haklarını savunmaya davet ediyoruz" dedi.

SİYASET 29.08.2024, 14:19 29.08.2024, 14:30
CHP'li Berke Akyel'den Hasan Hüseyin Köksal'a tepki

CHP'li Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi Berke Akyel, Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal'ın okullardaki kırtasiye ve kitap ücretlerinin yüksekliği ile ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Akyel, yaptığı yazılı açıklamada, sağlık sektöründeki kronik sorunların hala çözülememiş olmasına rağmen, sendika başkanının eğitim ile ilgili konuşmasını eleştirdi, "Bu açıklama, AKP kadrolarının liyakatsizliğinin ve iş bilmezliğinin açık bir göstergesidir” diye konuştu.

"Sağlıktaki sorunlar ortadayken, eğitimle ilgili konuşmasını şaşkınlıkla okuduk"

Akyel, “Basit bir Google araştırması ile sağlık çalışanlarının şiddete maruz kaldığını, uzun nöbet süreleri ile karşı karşıya olduklarını, polikliniklerdeki uzun kuyrukların ve personel yetersizliğinin hala çözülemediğini, devlet hastanelerinde 300 TL olan muayene ücretlerini ve ekipman yetersizliklerini görmek mümkün. Tüm bunlara rağmen Sağlık-Sen Eskişehir Başkanının eğitimle ilgili bir açıklama yapmış olmasını büyük bir şaşkınlıkla okudum” dedi.

"Bu konular Sağlık-Sen'in görevi değil"

Sağlık çalışanlarının haklarını savunmak için seçilen bir kişinin, eğitim ve ekonomi konularında açıklama yapmasını doğru bulmadıklarını söyleyen Akyel, “Bu açıklama, AKP kadrolarının liyakatsizliğinin ve iş bilmezliğinin açık bir göstergesidir” diye konuştu.

"Biz de sizi sağlık çalışanlarının haklarını savunmaya davet ediyoruz"

Akyel, Sağlık-Sen Şube Başkanı Köksal'ın enflasyon ve hayat pahalılığı konularında yaptığı açıklamalara tepki göstererek, “Milli Eğitim ve Ticaret İl Müdürlüklerini göreve çağırıyorsunuz, o zaman biz de sizi sağlık çalışanlarının haklarını savunmaya davet ediyoruz” dedi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@