Destici Eskişehir'de hasat yaptı... "Çiftçiler destek bekliyor"

BBP Genel Başkanı Destici, Eskişehir'de biçerdöverle buğday hasadı yaptı. Destici ekonomi ve tarımla ilgili açıklamalarda bulundu.

SİYASET 29.06.2024, 12:38 29.06.2024, 12:47
Destici Eskişehir'de hasat yaptı... "Çiftçiler destek bekliyor"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Memleketi Eskişehir'in Günyüzü ilçesinde traktörLE, biçerdöverle buğday hasadı yaptı, üreticilere baklava ikram etti.

Destici, yaptığı açıklamada, hasat mevsiminin Türkiye, millet ve tüm çiftçiler için bereketli olması temennisinde bulundu. Anız yangınlarının vatandaşların canını yakacak sonuçlara neden olabileceğini belirten Destici, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini kaydetti. Buğdayın, Türkiye'nin en stratejik ürünlerinden olduğuna dikkati çeken Destici, "Gıdada kendi kendine yeten ve hatta çevre ülkeleri de doyurabilecek bir kapasiteye ulaşmamız lazım. Türkiye olarak bu imkanımız, arazimiz var. Yeter ki bizim çiftçimiz desteklensin, çiftçimiz rahatlıkla bunu ekebilsin. Girdi maliyetleri de çiftçimizin rahatlıkla ekmesini sağlayabilsin." diye konuştu.

"Çiftçilerimize bu destek mutlaka verilmeli"

Destici, girdi maliyetlerinden mazot, gübre, ilaç ve ekipmanların fiyatlarının uygun olması, bunlarla ilgili sağlanan desteklerin artırılması gerektiğini anlattı. Çiftçilerin ekerken kullandıkları ürünlerin, gübre ve ilacın vergi dışında tutulmasını, traktör ve biçerdöver için gereken mazottan Özel Tüketim Vergisi ve Katma Değer Vergisi alınmamasını önerdiklerini hatırlatan Destici, "Çünkü bunlar üretim için kullanılıyor. Burada mutlaka ama mutlaka bu desteğin çiftçilerimize ziyadesiyle verilmesi gerekiyor." ifadesini kullandı.

"İslam İşbirliği Teşkilatı artık uykudan uyanmalı, İsrail'e yaptırım kararları almalı"

İsrail-Lübnan sınırında yaşananların hatırlatılması üzerine Destici, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarla yetinmeyeceğini dile getirdi.

Destici, İsrail'in Lübnan topraklarına da saldıracağını öngördüğünü ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özellikle İslam İşbirliği Teşkilatının artık bu uykudan uyanması lazım, acilen toplanması lazım. İsrail'e karşı birtakım yaptırım kararları alması lazım. Birleşmiş Milletler'i de bu konuda sıkıştırması lazım. Türkiye tabii bazı dönemlerde bu konuda tek başına kalıyor. En yüksek perdeden bizzat Sayın Cumhurbaşkanı'nın ağzından çok net ve sert açıklamalar yapmasına rağmen bunu maalesef diğer İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerden göremiyoruz. Lübnan'ın komşusu olan ülkelerden ne Ürdün'den, Suudi Arabistan'dan, Suriye'den, Birleşik Arap Emirlikleri'nden, Mısır'dan ne de başka İslam ülkelerinden görüyoruz. Birkaçını istisna tutarak söylüyorum." İsrail'e karşı topyekun hem fikir hem de eylem birliği içinde olunması gerektiğini vurgulayan Destici, "İsrail belli ki orada Hizbullah'ı da bahane ederek, Lübnan'a da saldıracak gibi gözüküyor." değerlendirmesini yaptı. Hizbullah'ın 200 bin kişilik silahlı gücünden, 150 bin füzesinin olduğundan bahsedildiğine değinen Destici, İsrail'in bu gücü karşısına alıp almayacağının sonraki günlerde görüleceğini belirtti.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@