Habil Dökmeci: Eskişehir Valisi'nden talep ettik

Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci'den açıklama: "Sivrihisar Belediyesi'nin binaları haksız şekilde belediyeye geri verilmiyor. Eskişehir Valisi sayın Hüseyin Aksoy’a belediyemize ait olan kesin tahsis belgeleri ve protokolleri ibraz ettik, sayın Valimizden belediyemizin haklı ve hukuki isteklerine dair sonuç doğuracak ivedi bir girişim beklemekteyiz."

SİYASET 27.09.2024, 16:30 27.09.2024, 16:43
Habil Dökmeci: Eskişehir Valisi'nden talep ettik

Eskişehir Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci, yaptığı yazılı açıklamada, Sivrihisar Belediyesi'nin önceki dönemde Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsis edilen eski askerlik şubesi binası ve yanındaki binanın belediyeye geri verilmediğini, Sivrihisar Belediyesi'nin atıl durumda olan buradaki Gençlik Merkezi'nde yeni kurslar açmak istediğini belirterek, bu durumun engellendiğini savundu. 

Habil Dökmeci açıklamasında, "Milli Savunma Bakanlığı  tarafından kesin tahsis olacak şekilde Sivrihisar Belediyesi'nin kullanımına bırakılmış olan, ancak Sivrihisar Belediyesi önceki Belediye Başkanı ve yöneticileri tarafından, hukuka aykırı olarak 'tahsisin tahsisi' olacak şekilde Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsis edilen Gençlik Merkezi, Sivrihisar Kaymakamlığı ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından haksız bir şekilde belediyeye geri verilmiyor. Belediyenin yazmış olduğu tahliye yazısına karşı süreci uzatmak için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütmenin durdurulması talepli dava açılmış durumda. Dava dosyasına teslim edilen evrakların üzerinden 15 gün geçmesine karşın mahkeme tarafından hali hazırda yürütmenin durdurulması kararı da verilmiş değil" dedi. 

"Önceki dönem alınan karar hatalıydı, tahliye istedik, ancak dava açıldı"

Habil Dökmeci açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Sivrihisar ilçesinde yer alan Eski Askerlik Şubesi binası 22 Şubat 2022 tarihinde gerçekleştirilmiş protokol ile Milli Savunma Bakanlığı tarafından Sivrihisar Belediyesi başkanlığına tahsis edilmiştir. Söz konusu protokolün 4 maddesi 'Tarafların Yükümlülükleri' başlığını taşıyor olup, iş bu maddenin ilk fıkrasında taşınmazın yalnızca belediye tarafından kullanımına müsaade edildiği belirtilmiştir.  'Belediyenin Yükümlülükleri' başlıklı kısımda ise söz konusu alanın üçüncü kişilerin kullanımına verilmeyeceği açıkça düzenlenmiştir. İş bu maddede, taşınmazın üçüncü kişilerin kullanımına verilmesi veya protokol hükümlerine aykırı uygulamaların tespit edilmesi halinde Milli Savunma Bakanlığının tek taraflı fesih işlemini gerçekleştireceği yazılıdır. Belediyenin önceki yöneticileri ve meclis üyeleri tarafından alınan hatalı 06.06.2023 tarih ve 32 sayılı meclis kararı ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne tahsisi konusunda, esasında yok hükmünde bir karar alınmıştır. Belediyemiz tarafından hukuka aykırı bir şekilde tahsisinin yapıldığı tespitleri gerçekleştirilmiş ve yok hükmünde olan meclis kararının gereğini yerine getirmek amacıyla Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ilgili yerin tahliyesine ilişkin yazı yazılmıştır. Tahliye talepli yazının müdürlüğe ulaşmasına rağmen, ilgili müdürlük siyasi saiklerle taşınmazı boşaltmayarak süreci uzatmak amacıyla dava açmayı tercih etmiştir."

"Atıl durumdaki merkezde Sivrihisar Belediyesi olarak yeni kurslar açacağız, engel olunmamalı"

Habil Dökmeci ayrıca, "Sivrihisar'da gençlere yönelik olacak şekilde herhangi bir faaliyet yürütemeyen ve atıl bir vaziyette duran Gençlik Merkezinin Sivrihisar Belediyesi tarafından yeni kurslar açılmak suretiyle Sivrihisarlılara hizmet edilmesine Sivrihisar Kaymakamlığı aracılığıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü engel olmaktadır. Gençlik Merkezinin bulunduğu alanda yer alan ve belediyeye ait olan bir diğer bina ise hiçbir şekilde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne tahsis edilmemesine rağmen binanın anahtarları belediyeye verilmiyor. Resmen gasp olarak tabir edeceğimiz bu durumun bilgisi, Sivrihisar Kaymakamlığına belirtilmesine rağmen Kaymakamlık tarafından bu zamana kadar herhangi bir işlem yapılmamıştır. Anahtarlar, belediyeye verilemeyerek salonunun kullanımına engel olunmaktadır" diye konuştu.

"Eskişehir Valimizden belediyemizin haklı ve hukuki isteklerine dair sonuç doğuracak ivedi bir girişim beklemekteyiz"

Habil Dökmeci, "Her iki binanın tarafımıza teslim edilmesine dair istek, belediyemiz tarafından birden fazla kez olacak şekilde iletilmiş olmasına rağmen;  gerek Sivrihisar Kaymakamlığı gerekse de Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından herhangi bir gelişme katedilememiştir. İlgili olaya ilişkin Eskişehir Valisi Sayın Hüseyin Aksoy’a belediyemize ait olan kesin tahsis belgeleri ve protokolleri ibraz edilmiş olup; bu olaya dair Sayın Valimizden Sivrihisar’daki çocuklarımızın eğitimlerine katkı sunacak kursları açmak isteyen belediyemizin haklı ve hukuki isteklerine dair sonuç doğuracak ivedi bir girişim beklemekteyiz. Eğitimin siyasete alet edilmemesi gerektiğini bilerek hareket eden Sivrihisar Belediyesi’ne ait olan iki binanın bir an önce gerçek sahibine verilmesinin sağlanması ve bütün hazırlığı tamamlanmış olan kursların çok gecikmeden belediyemiz tarafından açılması gerektiği zorunluluğunu kamuoyuyla saygıyla paylaşmak durumundayız" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@