İmamoğlu Eskişehir'de: "Eskişehir farklı heyecanlar yaşatan bir şehir"

Eskişehir'e gelen Ekrem İmamoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'yi makamında ziyaret etti...

SİYASET 07.09.2024, 19:35 07.09.2024, 21:59
İmamoğlu Eskişehir'de: "Eskişehir farklı heyecanlar yaşatan bir şehir"

Odunpazarı Modern Müze'nin 5. yıl kutlaması ve yeni sergisinin açılışı için Eskişehir'e gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kutlama ve açılış öncesinde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'yi makamında ziyaret etti. 

Büyükşehir Belediyesi önünde Ayşe Ünlüce, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, CHP İl Başkanı Talat Yalaz ve partililerin karşıladığı İmamoğlu, yaptığı konuşmada, Eskişehir'e birkaç etkinlik için geldiğini belirterek, "Öncesinde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Hanım'ı görmek istedim. Kendisi, Türkiye Belediyeler Birliği'nde birlikte mücadele verdiğimiz çok değerli bir yol arkadaşımız. Eskişehir, her zaman farklı heyecanlar yaşatan bir şehir olmuştur. Sosyal demokrat belediyeciliğin ve iyi şehirleşmenin son çeyrek yüzyılda Türkiye'deki en önemli örneklerinden biri. Bu başarıyı sağlayan Yılmaz Büyükerşen hocamızı da anmadan geçmek olmaz. Kendisi bugün de hepimize ışık ve rehber olmaya devam ediyor" dedi. 

İmamoğlu, "Eskişehir'in şehirleşmesi ve ülkemizin geleceği adına her zaman birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Burada olmanız ve bizi karşılamanız bizler için büyük bir sürpriz oldu. Ayrıca, bugün Eskişehir'e değer katan bir müzenin kuruluş yıldönümü, bu etkinliğe katılmayı da kendime bir görev bildim" diye konuştu. 

İmamoğlu ayrıca, Ünlüce, Ataç ve Kurt ve partililerle belediye meclis salonuna geçti, burada da belediye başkanları, meclis üyeleri ve parti yöneticilerine hitap etti. 

İmamoğlu, Eskişehir'in ilk kadın belediye başkanı Ünlüce'nin bu kimliğiyle çok özel bir konumunun oluştuğunu belirterek, "Tabii yıllardır tanıdığım, birlikte de görev yaptığımız arkadaşlarım hem Kazım Bey (Odunpazarı ilçe Belediye Başkanı Kazım Kurt) hem Ahmet Başkanımızla (Tepebaşı ilçe Belediye Başkanı Ahmet Ataç) da yıllardır tanışıyoruz ve bu dostluklarla Eskişehir'e olan ilgimiz hep yüksek oldu." dedi.

CHP'li başkanların yönettiği büyükşehir belediyesi sayısının son yerel seçimde 14'e yükseldiğini hatırlatan İmamoğlu, bu belediyelerin tarihi bir sorumluluk üstlendiğini anlattı.

Ekrem İmamoğlu, 2019'da üstlenilen büyük sorumluluğun daha da büyüyerek devam ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Temel amacımız; şehirlerimizde oluşturduğumuz mutluluğu bütün Türkiye'ye yayabilmek. Bunun da yolu açıkçası belediyelerin başarısından geçiyor. Bu bakımdan Ayşe Başkanımızın hem geçmiş belediye deneyimi hem hep beraber omuz omuza veren ortak akıl felsefemiz ve bunun aslında Türkiye'nin bütününe yansıyabilecek şekilde Türkiye Belediyeler Birliğinde de birlikte görev yapıyor olmamız, çok yönlü mücadele sahasını bize sunuyor. Bu bir avantaj. Yorulacağız ama yorulmayacağız. Çok çalışacağız, durmayacağız. Bu şekilde umuyorum ki milletimizin, ülkemizin, şehirlerimizin, çocuklarımızın, gençlerimizin, hanımefendilerin, beyefendilerin hak ettiği iyi yaşamı bütün şehirlerde ortaya koyacağız."

Büyükerşen ve İmamoğlu OMM'un yıldönümü kutlamasında bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'yi ziyaretinin ardından Ünlüce ile beraber Odunpazarı Modern Müze'nin (OMM) bir oteldeki 5. yıl kutlaması programına geçti. İmamoğlu burada Yılmaz Büyükerşen ile de bir araya geldi. Büyükerşen, Ünlüce ve İmamoğlu sohbet etti.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@