Kütahya ve Afyonkarahisar'a gittiler

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, beraberinde Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile Kütahya ve Afyonkarahisar'da ziyaretlerde bulundu. 

SİYASET 19.07.2024, 21:57 19.07.2024, 22:14
Kütahya ve Afyonkarahisar'a gittiler

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, beraberinde Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ı ziyaret etti.

Kütahya ziyaretinde Eyüp Kahveci ile birlikte şehri gezdiler, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldılar. 

Ayşe Ünlüce, Kütahya ziyareti ile ilgili paylaşımında, "Tam 74 yıl sonra Cumhuriyet Halk Partisi belediyeciliği ile tanışan komşu kentimizde göreve geldiği günden bugüne önemli çalışmalara imza atan Kütahya Belediye Başkanımız Eyüp Kahveci'yi ziyaret ettik ve kent genelinde incelemelerde bulunduk. Ziyaretimiz kapsamında Sofça Köyü'nde ünlü çini sanatçısı Sıtkı Olçar'ın kızı Nida Hanım'ın atölyesini de ziyaret ettik. Lavantaların da büyülediği bu muhteşem alan için Nida Hanım'ı kutluyorum" dedi. 

Makam ziyareti sonrasında, Kütahya şehir merkezinin tarihi dokusunu yeniden gün yüzüne çıkartacak Çamlıbahçe Parkı ziyaret edildi. Park içerisinde bulunan Kent Kahvesi ve Kent Lokantası’nı inceleyen başkanların zanaat ve halk sanatları alanında UNESCO Yaratıcı Şehir unvanını alan Kütahya’da Germiyan Sokağı’nı da gezdiği, burada gerçekleştirilen atölyeler hakkında bilgi aldıkları belirtildi. 

Ahmet Ataç da Kütahya ziyareti ile ilgili paylaşımında, "Kütahya'yı 74 yıl sonra CHP belediyeciliğiyle buluşturan Belediye Başkanımız Eyüp Kahveci'yi ziyaret ederek ev sahipliğinde kentte incelemelerde bulunduk. Eyüp Başkanımıza ev sahipliği için teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum. Dünyaca ünlü çini ustası merhum Sıtkı Olçar'ın kızı Nida Olçar'ın çini atölyesini de ziyaret ettik" ifadelerine yer verdi. 


 

Kütahya’da gerçekleşen ziyaret ve inceleme gezisinin ardından Afyonkarahisar’a giden başkanlar, Afyonkarahisar’ın ilk kadın Belediye Başkanı Burcu Köksal ile bir araya geldiler. Belediye binasında konuklarını ağırlayan Burcu Köksal ziyaretleri ve destekleri nedeniyle teşekkür etti. Karşılıklı görüş alışverişi ve olası iş birliklerinin görüşüldüğü ziyaret sonrasında başkanlar, Afyonkarahisar'ın geçmişten bugüne mutfak kültürünü yansıtan Afyonkarahisar Gastronomi Konağı’na geçtiler. Konakta yapılan inceleme sonrası başkanlar günün anısına çektirilen fotoğrafla ziyaret turunu tamamladılar.

Ünlüce: Kütahya ve Afyonkarahisar’da yeni bir dönem başladı

Eskişehir’in sosyal belediyecilikte tüm Türkiye’ye örnek olmaya devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, “Eskişehir, sosyal belediyecilikte çeyrek asrı aşan başarısıyla komşu illere de ilham kaynağı oldu. Seçim haritasında Eskişehir artık tek başına kırmızı bir şehir değil. Kütahya ve Afyonkarahisar’ın da kırmızıya boyanması bizleri çok mutlu etti. Kütahya ve Afyonkarahisar’da Cumhuriyet Halk Partili başkanlarımıza birlikte yeni bir dönem başladı. Sosyal belediyecilikle tanışan komşu illerimizin, Eyüp Kahveci ve Burcu Köksal Başkanlarımızla çok büyük başarılara imza atacaklarına inanıyorum. Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılına sosyal belediyeciliğin damga vurması ve bu güzel yolculuğun Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı ile taçlanması için hep birlikte çok çalışacağız. Başkanlarımızla, şehirlerimiz ve ülkemiz için dayanışma ruhuyla hareket edeceğiz. Karşılıklı iş birlikleriyle şehirlerimize değer katmaya devam edeceğiz. Heyecan verici projeleri ve nazik misafirperverlikleri dolayısıyla başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Ataç: Başarılı olacaklarına inancım tam

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da, “Eskişehir’imizin yanı başında yer alan Afyon ve Kütahya'da bulunmak bizler için büyük bir mutluluk. Eskişehir’deki sosyal demokrat yönetimin komşu illerimize de yayılması bizlere ayrı gurur verdi. Uzun yıllar sonra Kütahya ve Afyonkarahisar’ı CHP’li başkanların yönetecek olmasından, CHP’nin başarılı belediyecilik çalışmalarını Kütahyalılar ve Afyonlular ile buluşturacak olmasından dolayı da gurur duyuyorum. Eyüp Kahveci Başkanımızın ve Burcu Köksal Başkanımızın kısa sürede başladığı çalışmaları, projelerini dinledik. Başarılı olacaklarına inancım tam. Kendilerine başarılı bir dönem diliyorum.” diye konuştu. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@