Talat Yalaz ifade verdi... Üç başkan da destek için yanındaydı

Sokak hayvanları ile ilgili yasa değişikliği konusundaki açıklamaları ile bir anda Türkiye'nin gündemine oturan CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, hakkında açılan soruşturma kapsamında ifade verdi. Adliyede Talat Yalaz'a Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda partili de eşlik etti.

SİYASET 25.07.2024, 17:26 25.07.2024, 17:39
Talat Yalaz ifade verdi... Üç başkan da destek için yanındaydı

CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz'ın, Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile ilgili Türkiye gündemine oturan ve çok tartışılan açıklamaları sonrasında Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı Talat Yalaz hakkında bir soruşturma başlatmıştı. Talat Yalaz bugün soruşturma kapsamında çağrıldığı adliyede ifade verdi. 

Eskişehir Adalet Sarayı'nda cumhuriyet savcılığında ifadesinin alınmasının ardından gazetecilere açıklama yapan Talat Yalaz, kendisine yöneltilen "halkı kanunlara uymamaya alenen tahrik" suçunun unsurlarının oluşmadığını söyledi. 

Söz konusu kanunun yürürlükte olmadığını ifade eden Yalaz, "Ben o açıklamayı yaptığım zaman kanun, tasarı aşamasındaydı, halen daha kanunlaşmamıştır. Suçun maddi, manevi unsurları, hangi açıdan bakarsanız bakın, iddialar ve suçlamalar asılsızdır" diye konuştu.

 Yalaz'a Ayşe Ünlüce, Ahmet Ataç ve Kazım Kurt da eşlik etti

Yalaz'a açıklaması sırasında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda partili de eşlik etti ve destek verdi. 

CHP'lilerden "TalatYalazYalnızDeğildir" etiketiyle paylaşımlar

Açıklama sonrasında CHP'lilerin "TalatYalazYalnızDeğildir" etiketi ile sosyal medyada paylaşımlar yaparak Yalaz'a destek mesajları verdikleri görüldü.  

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@