Eskişehirspor hakkında ne konuştular?

Eskişehir'de düzenlenen bir sünnet şöleninde bir araya gelen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve ETO Başkanı Metin Güler'in son günlerdeki tartışmalar sonrası Eskişehirspor hakkında ne konuştukları merak konusu oldu... 

SPOR 27.06.2024, 15:43 27.06.2024, 15:50
Eskişehirspor hakkında ne konuştular?

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt arasında, Odunpazarı'nda düzenlenen bir "Yöresel Ürünler Festivali" ile ilgili polemik yaşanmıştı. 

Metin Güler, etkinlik düzenlemeden önce yaptığı açıklamada sert tepki göstermiş, şehir dışından gelecek firmaların katıldığı bu tür etkinliklerin Eskişehir esnafına zarar verdiğini savunara etkinliğe izin verilmemesini istemişti. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise yaptığı açıklamada, "Bunun tamamen Eskişehirspor aleyhine düzenlenen bir çıkış olduğunu düşünüyorum. Çünkü bizim izin verdiğimiz bu festival gelirinin büyük bir kısmını Eskişehirspor’a aktaran bir festival. Zaten Eskişehirspor yönetimi de oradan zaten alacağı bedeli aldı. İşine bakıyor. Biz de Eskişehirspor’u kurtaracaksak, Eskişehirspor’un borçlarını ödeyeceksek bu tür işlere bütün Eskişehir’in katılması gerekir. Hem Eskişehirspor’a katkı sunmayacaksınız hem Eskişehirspor’a yardımcı olmayacaksınız hem de Eskişehirspor’a kaynak yarattığımız zaman itiraz edeceksiniz. Bu olmaz" sözleri ile tepkilere yanıt vermişti. 

ETO Başkanı Metin Güler de daha sonra, ETO Meclis toplantısında konuyla ilgili, söz konusu festivalin tüccar ve esnafı mağdur ettiği yönündeki düşüncelerini yineleyerek, ffestivali iptal ettirmek için ilgili tüm kurumlarla iletişime geçtiklerini, ancak iptal edilmediğini söylemişti. Güler, "Eskişehirspor için yardım kampanyası düzenlemesine değil şehir dışından gelip de Eskişehir tüccar ve esnafının mağdur edilmesine karşıyız. Eskişehir tüccar ve esnafının da dahil olduğu bir festival veya etkinlik gerçekleştirilebilir ancak şehir dışından gelen firmalarla bu etkinliğin yapılması tercih edilmiş" diye konuşmuştu. 

Güler ve Kurt sünnet şöleninde bir araya geldi... Eskişehirspor hakkında ne konuştular?

Bu tartışmalar sonrasında, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve ETO Başkanı Metin Güler'in Çağlan Kayapınar Derneği tarafından düzenlenen sünnet şöleninde bir araya gelmesi dikkat çekti. Güler ve Kurt'un Eskişehirspor hakkında ne konuştukları merak konusu oldu. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@