Eskişehir'de 18 yaşındaki Ezgi'nin öldüğü kazanın davasında yeni karar!

Eskişehir'de 18 yaşındaki Ezgi Nehir Uçarlı'nın hayatını kaybettiği motosiklet kazası ile ilgili yargılanan sürücü hakkında mahkemeden yeni karar...

YARGI 25.06.2024, 17:00 25.06.2024, 17:06
Eskişehir'de 18 yaşındaki Ezgi'nin öldüğü kazanın davasında yeni karar!

Eskişehir'de, geçen yıl iki motosikletin çarpışması sonucu bir kişinin hayatını kaybetmesine, bir kişinin de yaralanmasına sebep olduğu gerekçesiyle hakkında dava açılan sanık, yeniden yargılanmayla 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkemenin verdiği 10 yıl 6 aylık hapis cezası iptal edildi

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ocak ayında 10 yıl 6 ay hapis cezası verilen sanık G.D. hakkındaki istinaf başvurusu Eskişehir Bölge Adliye Mahkemesince incelendi.

İnceleme sonucunda, sanık G.D.'nin kullandığı motosikletin hızının 100 kilometreyi geçip geçmediğinin tespitinin yapılamadığı gerekçesiyle sanığa en üst seviyeden verilen 10 yıl 6 aylık hapis cezası iptal edildi.

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki yeniden yargılamanın karar duruşmasına tutuklu sanık G.D. ve kazada yaralanan diğer motosikletin sürücüsü R.C., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEBGİS) ile katıldı. Duruşmada hayatını kaybeden Ezgi Nehir Uçarlı'nın (18) annesi Arife Sağlam ve tarafların avukatları da yer aldı.

Mahkemede bir yıldır tutuklu olduğunu söyleyen sanık G.D., tahliyesini ve beraatini talep etti.

İkinci yargılamada 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi

Mahkeme heyeti, sanığı "bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak" ile "sahte plaka kullanmak" suçlarından toplam 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

Kazada hayatını kaybeden Ezgi Nehir Uçarlı'nın annesi Arife Sağlam, duruşmanın ardından adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, olayı bir kaza olarak görmediğini belirterek, "10 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti. Biz cezayı az bulduk. Karşı taraf cezayı çok buldu. Daha sonra karar istinafta bozuldu. Bugün de tekrar karar duruşması vardı. İstinaf bozduğu için büyük bir ihtimalle belli bir oranda indirime gidildi." diye konuştu.

Ne olmuştu?

30 Haziran 2023'te, G.D. (30) idaresindeki motosiklet, Merkez Tepebaşı ilçesine bağlı Uluönder Mahallesi İsmet İnönü 2 Caddesi'nde R.C.'nin (30) kullandığı motosikletle çarpışmış, kazada, G.D.'nin motosikletinde yolcu olarak bulunan Ezgi Nehir Uçarlı (18), olay yerinde hayatını kaybetmiş, motosiklet sürücüleri de yaralanmıştı.

Sürücülerden G.D. hastanedeki tedavisinin ardından polis ekiplerince gözaltına alınmıştı. Zanlı G.D., emniyetteki ifadesinin ardından sevk edildiği sulh ceza hakimliğince "taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan tutuklanmıştı.

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@