03.05.2024, 16:41

Siyasette bahar havası...

Türkiyemizde siyaset genellikle gergin bir ortamda yapılır ve tabiidir ki bu gerginlik vatandaşa doğrudan yansır..

12 Eylül askeri darbesinden önceki süreci tam ortasında yaşamış birisi olarak Allah o günleri bir daha ülkemize yaşatmasın diye dua etmişizdir, hala daha ediyoruz.

Darbeden önceki süreçte şehirlerimizde, beldelerimizde kurtarılmış bölgeler, mahalleler, caddeler ve hatta sokaklar sağcı ve solcu gençler tarafından ele geçirilmiş, her gün onlarca genç birbirini öldürdüğü gibi sade vatandaşlar akşam evine dönüp dönemeyeceğine dair kuşkusu nedeniyle ailesi ile helalleşerek evinden çıkmakta idi..

İş öyle bir hale gelmişti ki ihtilallere karşı olanlar bile askerin idareye el koymasını bekler hale gelmişti.

Halbuki Adalet Partisi genel başkanı Süleyman Demirel ve CHP genel başkanı Bülent Ecevit kahrolası inatlarını kırıp bir araya gelip hem uzayıp giden Cumhurbaşkanı turlarını sonlandırıp tarafsız bir Cumhurbaşkanını seçseler (o zamanlar Cumhurbaşkanı Meclis tarafından seçiliyordu), birlik ve beraberlik fotoğrafı verseler, ne o kadar vatandaş ölecek, ne de askeri darbe olacaktı.

Lafı fazla uzatmadan CHP genel başkanı Özgür Özel’in 8 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı ve AK Parti genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaretine dönelim.

Bu ziyareti gerçekten çok kıymetli buluyoruz..

Her ne kadar görüşmeler hakkında teferruatlı açıklamalar olmamakla birlikte mesela Özgür Özel tarafından yapılan teklifle Türkiye’nin en önemli beka sorunlarından biri olan deprem için bir bakanlık kurulması ve buraya bir bakan yardımcısı verebileceklerini söylenesi, depremi partiler üstü bir tutumla beraberce çözme teklifi inşallah karşılık bulur ve tarihi bir karar verilir.

Yine Cumhurbaşkanı tarafından iade ziyaretinde bulunacağı kendileri tarafından ifade edilmiştir.

Yine kendileri tarafından Türkiye’nin böylesi bir yumuşamaya ihtiyacının olduğu ifade edilmiştir.

Sanırım tüm yırttaşlarımız da bizim gibi bir çok şükür çekmiştir ..

Yorumlar (1)
Mutlukan Oturanel 5 ay önce
Sayın Özen dikkatli olsun lütfen....

Gelişmelerden Haberdar Olun

@