Biliyorsunuz Yılmaz Büyükerşen nöbet değişimi diyerek ,Büyükşehir belediye başkanlığını Ayşe Ünlüce'ye seçimle devrettikten sonra, CHP genel merkezi tarafından CHP’li belediyeler arasında koordinasyon sağlamak amacıyla, yeni bir düzenlemenin başına getirildi.
Türkiye’de ilk defa uygulanacak böyle bir teşebbüsün zorluğu ortada.
CHP'nin efsane genel sekreteri Önder Sav, belediye başkanları için der ki: "Belediye başkanları aday adayı iken kuzu, aday olunca kurt, seçildikten sonr aslan kesilirler“…
Genelde böyle olduğunu düşünürsek Yılmaz Hoca’nın işinin hiçte kolay olmadığını görürüz.
Zaten kitabi bir kaide koyamayacağınız gibi, her birisi ayrı karakterdeki belediyeleri aynı kurallara tabi kılamazsınız.
Bir de Önder Sav’ın esprisini işin içine katarsak, bu koordinasyon işinin zorluğu ortaya çıkar.
Bizim söylediklerimiz bilinmeyen şeyler değil. Bir de Hoca’nın bilgisi ve yaratma ustalığı göz önüne alındığında reformist bazı şeyleri beklemek daha doğru olacaktır.
Biz esas ana konumuza gelelim...
Biliyorsunuz ülkemiz bu aşamada, özellikle ekonomik olarak çok zor günlerden, aylardan geçiyor. Emekli dertli, emekçi dertli, memur dertli, çiftçi dertli...
Dertli olmayan tahminen yüzde 15-18 civarında bir tabaka var.
Dertli tabakanın başında gelen çiftçimiz feleğini şaşırmış durumda.
Kavun, karpuz, domates para etmeyince, hiç olmazsa toplama parası vermemek için ürünü tarlada bıraktı.
Bazıları hayrına dağıttı, bazıları hayvan yemi yaptı, bazıları da protesto için sokağa döktü.
Bir tarafta ürünler bu şekilde heba edilirken, marketletde ve pazarlarda etiket fiyatları can yakıyordu.
İktisat’ta arz ve talebin kesiştiği yerde fiyat oluşur diye bir kavram vardır. Burada arz var, talep de var ama arz ve talebi buluşturamayanlar var..
İşte biz de diyoruz ki; Yılmaz Büyükerşen hocamız isterse bu işi koordine eder..
Nasıl mı?
Şu durumda Türkiye’de belediyelerin çoğu CHP'de.
Hallerin denetimi de belediyelerde.. Üreticiye cesaret versin, destek versin, spekülatif olayların önünü kessin, belediye şirketleri aracılığı ile mi olur, kooperatifler mi olur artık orası Yılmaz Hoca’nın hünerine kalmış bir şey..
Üreticiden tüketiciye arz etmek gerekir diyorsak ve iktidara talip olan sosyal demokrat bir partinin ekonomi politikasının bir ön adımı olabilir mi acaba?
Hükümet olunduktan sonra bu işlerin organizasyonu daha kolay olacaktır mutlaka.
Üretim bölgelerinden, tüketim bölgelerine aktararak önemli bir hizmetin ortaya çıkmasını sağlamak Yılmaz Büyükerşen hocaya yakışır diye düşünüyoruz...
Oya 2 Ay Önce
25 sene belediye başkanı olan ne olur? Onu yazmamışsınız, hatırlatırım.
Füsun Akar-Ankara 2 Ay Önce
Mükemmel bir proje derhal hayatta geçirilmeli.Emsal olur benimsenir.Parti büyüklerimizin isabetli görüşleri hayata getirilirse partimize şey getirir.